mandag den 9. april 2012

Påske-søndags udflugt!

I går var jeg ude at køre tur med min datter og mit lille barnebarn! Ditte havde bagt boller og kage, som hun havde med og så var det ellers afsted.
Vi kørte ned til Møn og videre over Ulfshale og over broen og et stort haveng område ud til Nyord, en lille ø nord for Møn.
Det er en rigtig skøn lille ø, med små gamle bindingsværkshuse og i centrum af den lille bitte by (Nyord by, den eneste på øen) ligger en lille ottekantet kirke (Nyord Kirke) bygget i 1845.
Vi havde en rigtig skøn dag dernede. Ved indkørslen til byen er der en parkeringsplads og så går man rundt i byen, så der er ingen fare for at blive kørt over. Der er rigtig mange turister, så dem som bor der, er vant til at folk går og kigger ind i haverne. Der er en lille butik med café, en bitte lille butik med hjemmelavede naturcremer, med urter fra øen, en lille havn og selvfølgelig den særprægede lille kirke.
Jeg har været der mange gange i løbet af mit liv, men jeg bliver lige glædeligt overrasket og begejstret hver gang jeg er der.


Rundt omkring havde folk hængt farvestrålende påskeæg i træerne i deres haver.


Kirken set udefra.Der var rigtig fint pyntet op til påske inde i kirken. Der skulle være påskegudstjeneste en time efter vi var derinde og kigge.
Kirkeklokken er i et trætårn uden for kirken.Jeg er helt vild med det flotte grønne stakit og havelåge, og Luka han nød bare at kunne gå på vejen uden at der kom biler.Både Luka og Ditte havde fået røde friske kinder af turen rundt i byen og den lille havn. Jeg glemte desværre at tage billeder nede i havnen.

Da vi kom tilbage til bilen satte vi os og spiste de medbragte boller og kage, med saftevand til og så gik turen hjemad.

Hav en dejlig dag allesammen
Kram Rita